Flyt træningscenteret hjem i stuen med et godt løbebånd

Hvis du er en af dem, der rigtig gerne vil tabe dig eller kom i god form, men som har svært ved at komme ud af døren til træningscenteret, kan løsningen måske være, at træningscenteret kommer hjem til dig. Du behøver ikke en masse fancy træningsmaskiner for at komme i gang. Et løbebånd er en rigtig god start til at komme i form. På nettet kan du nemt finde et rigtig godt løbebånd tilbud, så det ikke bliver dyrt at træne hjemme.

Køb det helt rigtige løbebånd på tilbud

Der er stor prisforskel på diverse løbebånd tilbud. Vil du gerne undlade at bruge flere penge end nødvendigt, og samtidig gerne vil være sikker på, at det løbebånd tilbud, du benytter, lever op til dine forventninger, er der en del overvejelser, du bør gøre dig inden køb. Det gælder om at finde et løbebånd, der motiverer dig til at vedligeholde træningen, fordi brugeroplevelsen er rigtig god.

Disse faktorer bør du se på, når du kigger efter løbebånd tilbud:

  • Hastighed
  • Størrelse
  • Foldbart eller stationært
  • Træningsprogrammer
  • Mulighed for hældning

Hastighed til den trænede kondiløber

Der er forskel på, hvor høj en hastighed de forskellige løbebånd kan køre med. Er du i ok form, vil du typisk løbe mellem 12 og 15 kilometer i timen. Vælger du et løbebånd der kan klare op til omkring 20 kilometer i timen, vil der derfor være rig mulighed for, at du kan presse dig selv lidt ekstra med nogle gode sprint.

Sådan vælger du den rette størrelse på løbebåndet

Der er flere faktorer, der spiller ind på størrelsen af løbebåndet. Det er vigtigt, at båndet er bredt nok til, at du ikke skal fokusere på at blive inde på løbebåndet, mens du træner. Her er en bredde på 50 cm optimal. Desto længere båndet er, desto højere fart kan du løbe med, grundet de større skridt.

Foldbart eller stationært løbebånd

Der er naturligvis den ulempe, at desto længere løbebåndet er, desto mere fylder det også. Har du begrænset med plads, kan de derfor være en fordel at vælge et foldbart løbebånd. Der findes modeller, der kan klappes så meget sammen, at de kan skubbes ind under en seng. Derved slipper du for at have det stående fremme, når du ikke bruger det. Du an være heldig at finde et godt løbebånd tilbud på en foldbar model.

Gør træningen mere varieret med forudindstillede træningsprogrammer

Hvis du ønsker varieret træning, kan du vælge en maskine med forudindstillede træningsprogrammer. Dette gør træningen mindre ensformigt. Omgivelserne forandrer sig ikke, men sætter du et træningsprogram på og ser din yndlingsserie samtidig, vil træningsoplevelsen blive rigtig god.

Sæt musklerne ekstra meget på arbejde med hældning

Nogle løbebånd kan lave hældning. Dette udforer musklerne ekstra meget og skubber træningen på båndet så tæt på løb i terræn som muligt. Der behøver ikke at kunne være en stigning på mere end 10-15 %. En jævn bakke som Himmelbjerget har eksempelvis en hældning på omkring 5-7 %. Et løbebånd med en hældning på 10-15 % er derfor rigeligt til at få gang i mælkesyren i benene.