Få et praktikforløb, som lærer dig mere end noget andet

Som medicinstuderende er det selvskrevet, at du en dag skal i praktik, både når du læser bachelor, men også når du læser kandidat. De fleste studerende vælger at få en praktik forløb på et hospital i Danmark, men der er flere og flere der vælger at søge udenlandsk med deres i deres praktik og med god grund. Man kan nemlig lære en del andet, når man står i et land der er mindre privilegiet end Danmark, det kan for eksempel være i et land som Uganda eller Zanzibar, som har brug for ekstra hænder og som står over for nogle helt andre medicinske udfordringer end vi gør i Danmark. Derfor kan du lære nogle helt andre ting i et U land end du kan på et dansk hospital. Hvis du er interesseret og vil læse mere, både oplysninger og praktikken og andre studerendes historier kan du læse mere på Try Medics.  

Kom i praktik i Zanzibar eller Uganda  

Selvom det er nemmest at tage praktik i Danmark, så kan man lære nogle helt andre ting når man vælger et land som Uganda. Først og fremmest vil man kunne mærke, at man for alvor gør en forskel i et land som Uganda, da praktikken her kan være liv og død i højere grad end det kan være i Danmark. Et land som Uganda står nemlig over nogle helt andre sundhedsproblemer, som for eksempel sult. Derfor vil dine hænder for alvor kunne hjælpe i et af verdens fattigste lande.  

Hvis du er sygeplejeske studerende vil du også kunne opleve at være i praktik i Uganda, da det ikke kun er medicinstuderende der kan komme i praktik. Opgaverne vil selvfølgelig være nogle andre end hvis du læser medicin, men du vil få den samme unikke og betydningsfulde oplevelse. Du kan gennem try medics vælge mellem en praktikplads i Zanzibar eller Uganda, alt afhængigt af hvad du har lyst til.  

Få noget ekstraordinært på CV´et  

Det er langt fra alle sygeplejesker og læger der kan prale af at have hjulpet til i et af verdens fattigste lande. Derfor giver en oplevelse som denne noget helt særligt til dit CV, og noget som landets arbejdsgivere sjældent støder på. Med en praktikplads i Uganda eller Zanibar vil du også kunne prale med et helt andet kompetencesæt end de fleste sygeplejesker, der vælger praktik i Danmark kan.  

Selvfølgelig er det en smule dyre end hvis man har praktik i Danmark, men udbyttet både på den korte og lange bane er så stort, at det får prisen til at ligne en dråbe i havet. Du får kost, logi og elve praktikken med i prisen når du bestiller et praktikforløb gennem Try Medics, så faktisk kan du slippe for at betale meget mere end den første betaling. Ofte kan man endda søge og legater, der gør det nemmere at betale praktikken, så du også har mulighed for at få et praktikforløb i Uganda, selvom din økonomi ikke nødvendigvis er god, hvilket den sjældent er for studerende.