De 4 mest populære typer af stilarter indenfor møbler i 2021


Hvis du har undersøgt, hvordan du designer dit hjems interiør, er du sandsynligvis stødt på forskellige indretningsstile såsom “moderne”, “nutidig”, “art deco” og flere andre. Har du nogensinde spekuleret på, hvad disse terminologier egentlig betyder? Til at begynde med refererer disse udtryk til forskellige indretningsstile indenfor møbler, hvor hvert design har sine unikke egenskaber, smag, finish og oplevelse. Denne artikel søger at afkode betydningen af ​​nogle af disse indretningsstile og forklare, hvorfor de er så populære, som de er.

Mens indretningsfaget har eksisteret i godt 100 år, har indretningsprocessen eksisteret lige så længe, ​​som mennesker har bygget hjem og indrettet dem ud fra deres behov og materialer, der er tilgængelige for dem.

Møbler og indretning har altså været en del af vores hjem i mange år, og det er derfor ikke overraskende, at der findes så mange forskellige stilarter indenfor møbler og indretning. Vi vil prøve at tage dig igennem de fire mest populære typer af stilarter indenfor møbler i 2021. Hvis du er interesseret i at finde disse stilarter, kan de findes som møbler hos Bobo online. God læselyst!

1. Moderne interiørdesignstil

Fra begyndelsen er det vigtigt at bemærke, at “moderne” og “nutidig” er to forskellige interiørstilarter. En moderne indretningsstil er defineret af rene og enkle farvesammensætninger, imødekommende følelse, rene individuelle elementer, samt stor brug af glas og stål i valget af møblerne. Sort og hvid dominerer farvepaletten, med nogle falmede nuancer af blå, rød, samtidig med andre primære farver. Det er farver, der ikke skiller sig for meget ud og tiltrækker for meget opmærksomhed.

Den moderne designstil er fra en bestemt periode – begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Denne stil er forankret i tyske og skandinaviske designstile og arkitektur. Det handler om logik og praktisk, og malerierne og skulpturerne er valgt derefter. Designerens fokus er på funktionalitet og ikke på formen.

2. Nutidigt interiørdesignstil

Nutidige møbler er en form for indretningsstil, der refererer til trends, der hersker nu – netop i dette øjeblik. En indretningsstil, der var “nutidig” i 2010’erne, er ikke nødvendigvis nutidig nu, men et design, der var “moderne” dengang, er stadigvæk “moderne” nu. Med andre ord ændrer moderne design sig ikke med tiden, hvorimod nutidigt design er mere flydende.

Den nutidige indretningsstil er noget, der kan tilpasses ethvert rum i huset. Det være sig soveværelse, stue eller endda køkken. Et moderne køkken er en blanding af nyt og gammelt, der gør det perfekt for alle medlemmer af familien at sidde og sludre. Det er efterhånden meget praktisk at vælge nutidige køkkener, da der er mange tilgængelige – dette gælder egentlig for alle slags møbler, der er nutidige.

3. Art Moderne interiørdesignstil

Art Moderne stammer fra USA i begyndelsen af ​​1930’erne og trendede indtil slutningen af ​​1940’erne. Dengang handlede denne indretningsstil om større, dristigere og mere modigere. Møbler blev designet med en svulmende kurve, og andre indretningsgenstande blev enten afskåret eller strippet ned. Designere omtaler også denne indretningsstil som den amerikansk moderne eller modernistiske.

4. Midt-århundredes interiørdesignstil

Indretningsstilen fra midten af århundredet var populær i kølvandet på Anden Verdenskrig. Ligesom trenden var med næsten alle aspekter af livet dengang, lagde denne indretningsstil vægt på livlig brug af farver; fra væggene til vægkunsten, til artefakterne til møblerne. Alt var farverigt i denne tid. Møbler var defineret af sprøde linjer, og indendørs planter var der masser af.

Dette er en indretningsstil fra 40’erne til 60’erne. Som det var symbolsk for tiden, efter afslutningen af Anden Verdenskrig, var minimalisme og brugbarhed hjemmets kernetemaer. Et hjem designet med midt-århundredes indretning har en retro-følelse med en frisk twist. Tidløshed og komfort er i centrum, hvilket gør det til en af de mest foretrukne indretningsstile – selv den dag i dag.