3 ting du ikke må spare på til dit hus

Er du for nyligt blevet ejer af et hus? Det kan være en stor opgave at finde ud af, hvor det er vigtigt at opretholde kvaliteten, og hvor du kan tillade dig at spare. Disse overvejelser er man nødt til at have, hvis man overtager, renoverer eller selv vil bygge en bolig. Her får du et par tips til, hvor du ikke bør spare på kvaliteten.

1. Isolering

Der er mange grunde til at prioritere god isolering af dit hus. Først og fremmest er den rette isolering med til at gøre dit varmeforbrug mere effektivt. Det er særligt godt til meget store hjem, da det kræver en større mængde energi at varme huset op fra start. Når huset er varmt, hjælper isoleringen til at bibeholde denne varme, således at du får mere ud af din energi. At spare på energien er ikke kun godt for pengepungen, men også for miljøet. Af den grund er isolering af god kvalitet på mange punkter en sund investering i fremtiden. Når du vælger isolering, er det derfor vigtigt at du holder øje med et givent materiales lambda-værdi, da værdien betegner materialets evne til at isolere. Jo lavere lambda-værdien er på et isoleringsmateriale, jo bedre isolerer det. Et eksempel på et godt isoleringsmateriale er Kooltherm isoleringsplader fra Kingspan isolering.

Er du interesseret i at vide mere om Kooltherm eller Kingspan isolering generelt, er der mere information at finde på internettet.

kingspan isolering

2. Vandafledning

God isolering, f.eks. fra Kingspan isolering, er ikke det eneste, der er vigtigt. I et hus er det også meget vigtigt, at der ikke er problemer med vandafledningen. Det gælder både de rør der afleder vand fra inde i huset, altså vaske, toilet og bruser. Men det gælder i høj grad også de dræn der bidrager til at fjerne regnvand, og som derved afværger at der kommer oversvømmelser. Optimalt fungerende vandafledning er nødvendigt for alle boliger, men det er særligt vigtigt for folk der har en kælder. Ikke nok med, at regnvand kan lede til oversvømmelser i kælderen der kan skade inventaret. Dårlig vandafledning kan også resultere i at der opstår fugt i kælderen. Fugt kan have mange konsekvenser. Der kan forekomme råd, der kan skade selve husets konstruktion. Råd og skimmel er også sundhedsskadeligt for dem, der bor i huset. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at du har den optimale vandafledning, og ofte tjekker at det fungerer korrekt.

3. Vinduer

Et vigtigt og muligvis undervurderet emne, er kvaliteten af de vinduer du kan få installeret i dit hus. Vinduerne spiller nemlig også en vigtig rolle i isoleringen, i samarbejde med eksempelvis Kooltherm plader fra Kingspan isolering. Kvaliteten af vinduerne er på samme måde vigtige for kvaliteten af den isolering du får udbytte af. Gode vinduer er også med til at skabe den rette belysning i hjemmet, hvilket betyder meget for beboernes trivsel. Derfor er typen af vinduer men også placeringen essentiel. Når du identificerer hvilke områder i din bolig det kan betale sig at spare, og hvor du bør prioritere kvalitet, kan du få det hjem du drømmer om. God fornøjelse!