Sådan sørger du for at din hamster har det godt

En hamster er et sødt dyr, og populært kæledyr. De kan også virke som nemme kæledyr, som ikke har mange krav til udstyr og pasning. Alligevel er det vigtigt, at du sætter dig ind i hamsterens behov og levemåde, inden du anskaffer dig en hamster. Selvom den virker som et nemt kæledyr, skal du stadig være opmærksom på, at det er et levende væsen og har behov, som skal kunne mødes – se blandt andet et stort udvalg af hamster tilbehør, der kan hjælpe dig på vej. Ellers er en hamster et sød og godt kæledyr at have.

Hamsterbure, huler og huse

Der er mange forskellige slags hamstre, og inden du anskaffer dig et, skal du være sikker på hvilken type det er. Grundet at de er individuelle krav til plads i bure, og der sker ikke noget hvis buret er større end minimumskravene. Det giver bare dyret mere plads at løbe rundt på. Derudover, er det vigtigt at hamsteren har et sted at skjule sig. Hvis hamsteren har brug for ro og alenetid, har den det med at gemme sig, derfor er det vigtigt at give dem muligheden for det.

hamster

Bundstrøelse og redemateriale

Når du anskaffer dig en hamster er det vigtigt at buret har alt hvad der er behov for. Hvilket også inkludere hvilken bundstrøelse du skal bruge til den. Den type som er anbefalet, er papirstrøelse. Grunden til dette er at det er hygiejnisk, blødt, sundt og har en høj sugeevne. Derudover er det et godt valg til alle hamstrer. Derover giver det også god mulighed for hamsteren at grave rundt og forme det, som den ønsker.

Hamsterfoder

Det er også vigtigt, at du som ejer af en hamster er klar over, hvilken type foder de har behov for. Og generelt hvad deres diæt består af. Hamstre skal altid have adgang til foder og frisk band, men du skal også sørge for at den ikke bliver overvægtig. Det kan du gøre ved at være opmærksom på, hvad maden indeholder. Foderet er en essentiel del af hamsterens helbred, og det er dit ansvar som ejer at sørge for, at den har hvad den har brug for.

Hamstere er så godt som altædende – dette betyder ikke, at du skal give dem alt, hvad du kan finde. I naturen spiser de blade, frugt, insekter, rødder, frø, nødder og de kan faktisk også sidse mindre dyr, som firben. Det bedste foder du kan give din hamster, har et proteinindhold mellem 15 til 20%, og det er lavt i fedt og sukker. Derudover kan du altid give din hamster lidt grønsager og frugt at gnave i, ved siden af det normale foder. Frø og kerner kan også være en god snak til hamsteren, og det kan græshopper, melorme også. Du skal dog huske at den ikke skal have det for ofte, da hamstre hurtigt tager vægt på. Så de kan virke som godbidder en gang imellem, men den skal ikke have det hverdag. Til hverdagen skal du bare holde dig til foderet.