Sådan får du en bedre nattesøvn

Det er utroligt vigtigt at prioritere sin søvn da det er en afgørende del af vores livskvalitet. Hvis vi ikke sover godt om natten, så er der ikke noget at sige til, hvis vi bliver lidt knotne dagen efter. Det kan også være meget svært at koncentrere os om vores arbejde og at være tilstedeværende blandt dem, som vi holder allermest af. Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du forbedre din nattesøvn.

Skal du have en kugledyne?

Det kan for rigtig mange mennesker hjælpe gevaldigt, hvis de anskaffer sig en kugledyne. Det er blandt andet noget du kan købe hjem på scandinavianrest. Sådan en kugledyne bliver også kaldet tyngdedyne og det er der en god grund til. Kugledynen giver nemlig en vis tyngde på selve kroppen, som kan virke meget beroligende. Din krop kan godt lide at have sådan et tyngde ovenpå sig og det er med til at lulle den i søvn.

Hvis du gerne vil have fat i en kugledyne, så er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være ret stor forskel på modellerne. Der kan for eksempel være stor forskel på størrelsen af kuglerne, som er inde i tyngdedynen. Det er meget en smagssag, hvad man kan lide at ligge med.

Du kan eventuelt prøve nogle kugledyner på kroppen nede ved lokale butikker, som sælger kugledyner og lignende. Dermed kan du få en bedre fornemmelse af, hvilken model du skal have fat på.

Tænk på hvornår du får din sidste kop kaffe for dagen

Hvis tankerne har det med at suse for meget derud af om aftenen, så kan det også være en god idé at kigge lidt på dit koffeinindhold. Ofte har det noget med dette at gøre, hvis vi har svært ved at falde i søvn om aftenen. Hvornår har du egentlig din sidste kop kaffe for dagen?

Der er nogle der bliver meget mere påvirket af koffein eller andre. Og måske er du en type, som ikke kan tåle særlig meget koffein? Du kan eventuelt prøve at eksperimentere lidt med at drikke mindre i løbet af dagen. Og sørg for du ikke drikker kaffe efter middagstid. Koffein kan blive i blodet mange timer efter man har indtaget det.

Gå i seng på samme tidspunkt hver dag

Du kan også hjælpe dig selv gevaldigt, hvis du vælger at gå i seng på samme tidspunkt hver dag. Det kan naturligvis virke lidt frustrerende, hvis man gerne vil være sent oppe nogle dage. Måske vil du gerne færdiggøre et tv-show, som du rigtig godt kan lide? Eller måske vil du gerne hænge ud sammen med vennerne?

Det skader naturligvis ikke, at du nogle gange bryder din egen sengetid. Men helt grundlæggende er det nu en god idé at have en fast sengetid, hvor du går i seng. Det er meget nemmere for din krop og din hjerne at falde til ro, hvis du har faste sengetider på den her måde. Dermed vil du skabe et indre ur der fortæller din krop at den skal falde til ro.