Praktik i udlandet på et hospital

Hvis du læser i den sundhedsfaglige sektor, som læge eller sygeplejerske måske, kunne det blive en mulighed for dig at komme på praktik i udlandet. Det kan både være hvis du er hvad man kalder præ-studerende, hvilket vil sige at du er over 18 år, har gennemført en ungdomsuddannelse, men ikke er kommet i gang med din videregående uddannelse endnu. Dog skal du være optager eller ønsket at blive optaget på en videregående uddannelse, som så selvfølgelig er indenfor den sundhedsfaglige sektor. Det kan også være at du er en studerende som allerede er i gang med din videregående uddannelse indenfor den sundhedsfaglige sektor, så kan du også komme på studiepraktik i udlandet, https://trymedics.dk/praktik/

Praktik i udlandet med relevante oplevelser 

Når du kommer afsted, kommer du hen til et andet land for så at lære og opleve hvordan det er på et sygehus i et andet land, og hvordan det foregår der. Du kommer til at følges med en faglig mentor, som du kan lære fra og observerende. Denne mentor er selvfølgelig én med en relevant sundhedsfaglig uddannelse. Du kommer ikke til at arbejde for sygehuset, men er der for at lære en sådan dagligdag at kende, og udelukkende lære og observere. Altså bliver du ikke udfordret med noget der er uden for dine faglige kompetencer, og hvad du har lært. Hele din praktik bliver tilrettelagt efter at det er første gang at du er i sådan et nyt miljø. Udover at du vil følge en mentor, som er klar til at dele ud af sin viden og svare på spørgsmål igennem forløbet, så får du og de andre Try Medics studerende, lektioner om sygdomme og behandlingsprocedure på hospitalet i de forskellige afdelinger. Disse lektioner holdes af hospitalets personale, og kombinere den praktiske førstehåndserfaring i praktikken, med en teoretisk del, som forklarer i dybden af arbejdet. 

De forskellige praktikker

Du kan komme i praktik under mange forskellige afdelinger. Dette kan være jordemoder, læge, sygeplejerske, tandlæge, fysioterapi, medicin og så videre. Hvis du for eksempel læser til jordemoder, kan du komme ud på et praktikforløb i udlandet, på 4-12 ugers tid. Her kan du få et indblik i arbejdet som jordemoder, ved at følge jordemødre på hospitalet. På praktik i udlandet som jordemoder, vil du kunne følge de mange stadier i en graviditet, helt fra start til slut. Du vil komme til at se fødsler og hvad der hører med, om det er kejsersnit eller andet. På sådan et forløb får du en viden og erfaring som kan hjælpe dig med at være sikker på dit studievalg som jordemoder, så du ved at det er det som du vil, du styrker din viden indenfor emnet og for en overordnet forståelse af jobbet. Oven i dette giver det også en stor personlig erfaring og modner dig personligt, samtidig med at du får nogle kulturelle oplevelser anderledes fra dem du måske er van til, og kan skaber stærke venskaber. Der er også muligheder for at opleve landets kultur tættere på i fritiden med forskellige aktiviteter.