Østrigsk vin er en uopdaget perle indenfor vinverdenen

Østrigsk vin er en uopdaget perle, der fortjener mere opmærksomhed. En af de mest interessante og unikke vine fra Østrig er grüner vetliner. Druesorten er meget særpræget, og vinen har en helt særlig smag. Grüner vetliner kendetegnes ved en sprød, nærmest mineralsk smag og en god sjat syrlig smag. Derudover er den ligeså populær blandt vinelskere som anden hvidvin med mere kendte druer som Riesling. Faktisk dyrkes der også Riesling i det Østrigske Vin område. Du kan derfor med god samvittighed drikke en god hvidvin fra Østrig. Køb grüner vetliner vin her hos Jyskvin. Når du handler hos Jyskvin er du dermed sikret en god handel, konkurrencedygtige priser og kyndig vejledning. Hos Jyskvin brænder de nemlig for god kundeservice og har en god kunde dialog i højsædet.

Historien bag

Grüner vetliner stammer fra de østrigske alper og har en lang historie bag sig, nogen mener endda at den stammer helt tilbage fra romertiden. Druesorten er derfor et stærkt symbol på traditionerne i Østrig. Grüner vetliner kan findes på over 36% af alle vingårde i Østrig. Grüner vetliner er en af de bedst bevarede hemmeligheder i østrigsk vinindustri. Druesorten stammer sandsynligvis fra Wachau-dalen i det nordøstlige hjørne af Østrig, ved floden Donau.

Hvidvin

Hvidvin er bedst til lette retter og anvendes oftest som aperitif. Det er derfor en god idé at servere hvidvin, når du vil have gæster til at komme i godt humør. Hvidvin kan nemlig friske op og skabe en god stemning. Det er dog vigtigt at din hvidvin er kold, en dårlig temperatur kan nemlig hurtigt ødelægge enhver form for vin. Samtidig passer hvidvin godt til mange forskellige slags retter, herunder fisk, skaldyr og fjerkræ. Rødvin passer bedre til robuste retter med kød. Dog er det kun smag og behag, hvad du vælger at servere din gæster med, kan afhænge af. Du skal derfor altid sørge for at holde dig opdateret på de nyeste trends indenfor vinverdenen. Hvidvin er dog en folkekær klassiker, som aldrig går af mode.

Det er ikke lige meget hvilken vin du bruger

Når du skal vælge en hvidvin, er det vigtigt at kende forskellen på de forskellige typer. Der findes nemlig mange forskellige slags hvidvin, og det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge. I denne sammenhæng er det vigtigt at kende druesorten, da smagen vil afhænge af denne. Nogle vine er mere frugtige, mens andre er mere sure og tørre i det. Derudover er det vigtigt at have kendskab til de forskellige producenter, da der også kan være stor forskel på smagen af deres vine. Endelig er det selvfølgelig også en god idé at vide, hvilken anledning du skal bruge vinen til. Skal den for eksempel drikkes som aperitif eller skal den serveres til mad? Alt afhængig af om det er er det ene eller andet, skal du tænke over hvorvidt den skal være sød og frugtig eller sur og tør. Det lyder fjollet med at en væske kan være tør, men det er fordi man bliver tør i munden af at drikke den.