Kreativt legetøj til sansestimulering

Vidste du at legetøj er en af de bedste måder, at sansestimulere på? Børn sanser hele livet, men især i de første år af deres liv er der skruet helt op for sanserne. Det er her, hvor børn for første gang får lov til at dufte forskellige dufte, smage på ny mad, mærke græs under fødderne og kæle med en blød kat. Når der leges med legetøj, kan sanserne også komme i spil. Derfor findes der særligt kreativt legetøj, som netop er designet til, at stimulere alle de vigtige sanser hos barnet.

Magisk sand der føles herligt

Måske kender du allerede til det super smarte legesand ved navn Kinetic sand. Kinetic sand er en helt vidunderlig slags indendørs legesand, der kan formes mellem hænderne. Den smarte teknologi, som sandet er skabt med, gør at den fungerer lidt som en modellervoks. Sandet klæber nemlig til sig selv, så man mulighed for, at bygge alverdens sjove former med det. 

Kinetic sand giver barnet mulighed for at være kreativ og skabende med sandet. Der er ingen grænser for, hvad sandet kunne formes til. Måske kunne det blive til et fantasidyr eller eller et kæmpe flertårnet slot? Sandet er lækkert og blødt, at have mellem hænderne og så tørrer det ikke ud ligesom normalt sand, så det holder til timevis af leg og underholdning. 

Fantastisk til at stimulere følesansen

Følesansen kendes også som taktiksansen, og det er altså den sans, som stimulereres, når der skabes kontakt med vores hud. Kinetic sand er optimal til at stimulere denne sans, da det bløde formbare materiale føles særlig skægt, at have mellem fingrene og hænderne. 

Når der leges med kinetic sand så trænes finmotorikken også. Dette sker når barnet maser, former og smuldrer sandet mellem fingrene for at skabe nye fantasifulde former. Når barnet rører ved noget, der føles blødt og behageligt, så udløses der også automatisk nogle hormoner, som giver en følelse af ro og koncentration. 

Derfor er det utrolig vigtig at styrke de motoriske sanser gennem leg, da det medvirker til at skabe ro og fordybelse hos barnet. 

Legesand der ikke sviner

Det kan godt være, at man umiddelbart skræmmes væk ved tanken om en masse sand hjemme i stuen. Heldigvis så er kinetic sand enormt hygiejnisk og nemt at rydde op. I det at sandet klæber til sig selv, så spredes sandkornene ikke udover det hele og kryber ned mellem gulvbrædderne. 

Selvom kinetic sand faktisk er baseret på ægte strandsand, så er det også tilsat silikone, som er det, der giver sandet dets klæbende effekt. Silikonen er fuldkommen ufarlig og fri for tilsætningstoffer, så det er fuldkommen sundt og sikkert for dit barn, at have hænderne i kinetic sand. 

Grundet sandets magnetiske effekt er det lynhurtig og nemt at samle i klumper og putte tilbage i beholderen, når hyggestunden er over. Sandet kommer i alverdens sjove farver, som gør det ekstra stimulerende for barnet at lege med. Dog er det ikke farver som smitter af på hverken hud eller overflader, så der kan trygt leges løs over alt i hjemmet.