Hvornår får du noget ud af kreatin?

Nogle kosttilskud er gode, men der er også nogle kosttilskud, der er spild af penge.
Ofte er der mange der blot tager kosttilskud for en sikkerheds skyld, men det er faktisk ikke særlig effektivt og kan i nogle tilfælde skade mere end det gavner.
Er du seriøs omkring din træning, så er du måske allerede stødt på at kreatin er et godt supplement, men hvornår skal man lige tage det, og hvem er det godt at tage for.
Det er altid en god ide at sætte sig ind i, hvordan et kosttilskud virker og hvornår man får noget ud af at tage det.
Det kan du læse mere om her i artiklen – du kan også springe direkte til køb kreatin hvis du blot er på jagt efter et produkt i god kvalitet.

Kreatin giver vigtig energi til musklerne

For at dine muskler kan yde det maksimale, og du får mest ud af at blive presset, så er det vigtigt at musklernes kreatin-depoter er fyldt op.
Der er lavet mange videnskabelige undersøgelser der viser at kreatin har stor betydning ydeevne, styrke og kraft. Det kan du både drage nytte af, når du skal præstere på cyklen eller til vægtløftningen.

Kreatin er ikke målrettet vægttab

Kreatin er ikke som sådan målrettet til vægttab, da det ikke har noget som helst at gøre med at spare kalorier på et måltid eller noget i den stil.
Alligevel kan kreatin godt være et supplement til dit vægttab på den måde, at det hjælper dig med at yde mere, når du dyrker motion, og jo større muskler eller jo længere du holder ud på løbebåndet, jo mere øger du også din forbrænding, og dermed ryger kiloene lidt lettere.    
Den største udfordring ift. kreatin og vægttab er, at der sammen med kreatin kan opleves, at musklerne og kroppen binder mere vand – i nogle tilfælde kan det give en vægtforøgelse på helt op til 4 kg, så her er det vigtigt at holde fast i den positive viden om, hvorfor man tager på, og altså ikke ser det som et mislykket vægttab.

Kreatin

Sådan bruger du kreatin

Kreatin er ikke så meget at ligestille med protein, som nogen gør det. Selv om det kommer i pulverform, og du sagtens kan blande det i din proteinshake, så giver det ikke en her og nu effekt på samme måde, som proteinet gør.
Kreatin skal bygges op hen over tid, og det er derfor nødvendigt med 1 eller 2 daglige doser af kreatin over en længere periode.

Er der bivirkninger ved kreatin?

Det er meget omdiskuteret hvorvidt der er bivirkninger ved kreatin eller ej. Produktet er ikke farligt selv om det påvirker din præstationsevne positivt, men der er set bivirkninger dog mest i forbindelse med overforbrug af produktet.
Det kan være bivirkninger som træthed, ekstra væske i kroppen, kvalme osv. Men det er som  sagt hovedsageligt kun set ved store mængder samt overforbrug af kreatin. Ved helt almindeligt brug bør du ikke opleve bivirkninger, men hvis du gør, så skal du selvfølgelig overveje, om kreatin er det rigtige kosttilskud for dig.