Husk at passe på din krop, så passer den på dig

Skrivebordsmedarbejdere og studerende tilbringer meget tid ved skrivebordene: de skriver, tegner og spiser foran dem. Fordi der er en øget brug af computere og tablets, arbejder vi også i forkerte stillinger dermed , er vi også begyndt at glemme, hvor meget vores arbejdsplads påvirker vores arbejde. Flere og flere skal til fysioterapeuten eller kiropraktor. Dette kan nemt undgås ved en simpel forebyggelse og en god arbejdsstilling. Dette har fået virksomheder til at kigge på ergonomi og finde ud af hvordan man kan komme dette til livs. Der er kun fordele i at leve sundt og passe på sin krop. Når man lever usundt hober problemer sig hurtigt op og forringer vores livskvalitet eller arbejdsglæde. Gør dine medarbejdere glade og køb dine ergonomiske skriveborde i dag hos www.inventarland.dk

Invester de rigtige steder

Dine medarbejdere er din vigtigste aktie for firmaet. Hvis du holder dem sunde, vil det betyde færre sygedage, større motivation og højere produktivitet. Derfor vil der også være et økonomisk incitament for at smide nogle penge efter dette. Dette kan gøres ufatteligt nemt, blandet andet hvis du har ergonomiske skriveborde med justerbar højde, der tilpasser sig den enkelte medarbejder, hvilket sikrer, at arbejdsmiljøet tilpasser sig medarbejderne og ikke altid omvendt. Så vinder alle. Det er ikke kun på arbejdspladsen dette er relevant. Alt for mange har samme problem når de sidder derhjemme foran skrivebordet. Dette er et stigende problem grundet covid-19. Her var rigtig mange nødt til at arbejde hjemmefra om de havde lyst eller ej. Der var rigtig mange problematikker på dagsordenen under corona. Der skulle passes børn, der skulle tages hensyn, afsprittes og m.m. Derfor blev en korrekt arbejdsstilling ikke rigtig tænk over, som den ellers fortjener.

Her ligger problemet

Et almindeligt problem i dag er, at folk bruger time efter time foroverbøjet foran deres computerskærm for at koncentrere sig om det, de læser eller skriver, nogle gange uden at være klar over, at det ikke er den rigtige måde at arbejde på. Det kan resultere i muskelspændinger, især for dem, der ikke holder pauser ofte nok, og det kan føre til rygsmerter, som allerede er meget udbredt blandt yngre mennesker. Den bedste løsning er stadig forebyggelse fremfor behandling.

Der er 4 ting, du kan gøre for at sikre, at du har en god ergonomisk holdning, når du sidder ved dit skrivebord:

1) Sørg for, at dit skrivebord og din stol har den rigtige højde, så dine arme og ben er i den rigtige position.

2) Sørg for, at din computerskærm er i øjenhøjde, så du ikke behøver at spænde nakken for at se den. Du skal ikke for meget op eller ned, men næsten lige ud hvis det er muligt.

3) Sørg for, at du holder regelmæssige pauser for at bevæge dig og strække dig ud.

4) Hvis det er muligt, så prøv at veksle mellem at sidde og stå, så du ikke bliver i den samme stilling i for lang tid. Dette vil kun gavne dig i den lange bane.