Find hjælp til totalrenovering af lejlighed

I alle landets større byer finder man ældre lejligheder, der bærer præg af mange års brug. Hvis du står over for at skulle gennemføre en totalrenovering af lejlighed i Storkøbenhavn kan du med fordel se dig omkring på www.egerbyg.dk. Virksomheden bag denne hjemmeside blev i 2015 udråbt som årets håndværker af en hjemmeside med anmeldelser af håndværkere, og i 2018 var de igen nomineret. De udfører en lang række opgaver og står gerne for totalentreprise for både private og erhvervsvirksomheder.  

Gør dig omfanget klart 

Skal du i gang med at pifte bylejligheden op skal du først og fremmest gøre dig klart, hvor gennemgribende du ønsker det gennemført. Er der tale om totalrenovering af lejlighed eller en mindre omfattende model? En mere overfladisk model kan være afslibning af gulve, maling af vægge og udskiftning af låger i køkken og badeværelse. Hvis det er en egentlig totalrenovering af lejligheden du er ude i, vil det typisk omfatte nedrivning og opførelse af nye vægge, nyetablering af gulve, omlægning af rør og el og tilsvarende tekniske systemer, samt eventuelt opsætning af helt nyt køkken eller badeværelse. Alt i alt en betydelig indsats, der kræver, at hovedentreprenøren ved, hvad han gør.  

Prisen på en totalrenovering af lejlighed varierer naturligvis meget afhængig af de løsninger der vælges. Man skal på forhånd gøre sig klart om projektet handler om at forøge lejlighedens salgsværdi – så er det vigtigt, at renoveringen udføres netop på en måde så værdien og salgbarheden forøges – eller er det med henblik på at øge brugsværdien for dig selv i det daglige? Så behøver man ikke i samme grad at forholde sig til modeluner og merværdi. Det kan også simpelthen være, at du har fundet en lejlighed med den rette beliggenhed og størrelse til dine behov, men har brug for en anden rumopdeling eller slet og ret en fornyelse af indretning og installationer. I Storkøbenhavn og andre af landets store byer er det som bekendt ikke nemt at finde gode lejligheder til en rimelig pris.  

Hav en god plan 

Før man kaster sig ud i en totalrenovering af lejlighed er det absolut en god idé at have en god plan og få udarbejdet en god projektbeskrivelse. Det kan Egerbyg for eksempel hjælpe med. Så får man på forhånd et indtryk af udgiftsniveau, tidsrammer med videre. Ved en totalrenovering af lejlighed er der nogle særlige forhold, som man skal være opmærksom på. Da man har både naboer og over- og underboer må man være særlig forsigtig med strukturelle ændringer. Desuden går rørføringer gennem andre lejligheder og kan være forbundet med installationer her, så det kræver både overblik og kendskab til ejendommens rørføring som helhed at få større omlægninger gennemført forsvarligt på dette område. Når man står med en opgave som totalrenovering af lejlighed, må man dog altid huske den gamle talemåde: Selv den bedste plan holder kun ind til mødet med virkeligheden. Særligt i de ældre dele af bygningsmassen kan der gemme sig overraskelser, der forskubber forudsætninger i planerne.