Få den bedste oplevelse på en skiferie

Er du mere til kulde end du er til varme? Så er du måske en af de mange danskere, som nyder at tage ned, der hvor snefnuggene daler og sneen knaser under dig. I stedet for at ligge på stranden og bage i solen hele dagen langt, så foretrækker du måske farten på ski.

Hvis det er første gang, kan det godt virke overvældende, hvad man skal have styr på. Det er dog til at rode bod på, hvis man bare fortsætter sin læsning.

Vælg det rette sted

Der er naturligvis en mangel på sne til at kunne få en skiferie i Danmark. Man skal derfor se sig om i udlandet og kigge efter muligheder der. Man skal dog ikke kigge så langt, for hvis man kører tilstrækkeligt langt op i nabolandet Sverige, så vil der være sne, så langt øjet rækker.

Hvis man ønsker at gøre hele turen til en oplevelse, inklusive kørslen derhen, så kan man tage til Norge. Hvis man tager Oslofærgen, bruger tiden på ren luksus og så kører videre, har man udnyttet en masse af tiden.

Man kan også vælge at vende snuden mod det mere sydlige Europa. Måske kender man kun steder som Frankrig og Italien som en sommerferielokation. Det er det dog langt fra.

En skiferie hernede er mere end oplagt. Mange byer er decideret omlagt til at fungere til ski om vinteren, men vandreture om sommeren. Sydeuropa får faktisk overraskende meget sne, og hver år tager tusindvis af danskere ned for at suse lidt på løjperne.

ski

Hvad med udstyret?

Måske overvejer man at købe sit eget udstyr til sin skiferie. Det er naturligvis en mulighed, men hvis man har et barn med, som jo er i voksealderen, så vil det være en ufornuftig investering at foretage sig. Skiudstyr er generelt til den dyre ende af sportsudstyr, så det er klart den bedste idé at leje til børn, der stadigvæk vokser.

Er man heller ikke engang sikker på, om man selv synes ski er noget for en, så lej i stedet. Skisportsstederne er vant til, at folk ikke har ski og skistøvler med på flyveren, så der er derfor rig mulighed for at leje noget udstyr. Man får højst sandsynligt også en rigtig god guide og vejledning til, hvad der er det rigtige valg for dig.

Nyd tiden uden for pisten

Det kan godt være, at man er taget på skiferie for at nyde pisten og de lange timer på ski, men tiden uden for pisten skal dog heller ikke undervurderes. Som tidligere beskrevet, så er mange skisteder bygget op som en by eller omkring en by. Der vil derfor ofte være rig mulighed for at nyde nogle aftener på de lokale restauranter eller barer.

Nogle steder i området er mere beregnet til unge mennesker, så derfor vil der ofte være at finde et festligt miljø hen ad eftermiddagen, aftenen og natten med. Børnefamilier er dog heller ikke overset, da der også er mere stille områder.